2017

Trenčíner Cup - Trenčín 23. Apríla

Takto vzniká tradícia! Povedali si v Trenčianskom vzpieračskom klube KOFI a Pauls Gyme, Milan Kováč st. a Pavol Svrček. Zorganizovali v rámci osláv 10.výročia založenia VK KOFI Trenčín vzpieračskú verejnú súťaž pre členov a priaznivcov . Na prvý ročník prišlo spolu 26 vzpieračov a vzpieračiek. Ktorých usporiadatelia rozdelili do dvoch skupín. nešlo o to zvíťaziť, ale zúčastniť sa súťaže a po súťaži zotrvať v kruhu priateľov pri občerstvení. Po súťaži predseda klubu ocenil najlepšieho vzpierača desaťročia VK KOFI Trenčín Pavla Svrčeka pohárom a najtalentovanejšieho vzpierača VK KOFI Trenčín v súčasnosti Sebastiána Cabalu Zlatou činkou. Akcia sa vydarila o čom svedčia aj fotografie z podujatia.

Výsledky tu a tu.

Galéria zo súťaže:

 


 

 

Žiacka Liga - 2. kolo - Trenčín 22. Apríla

V novom Pauls Gyme v Trenčíne , sa uskutočnilo 2.kolo ligy žiakov. Domáci pretekári v zložení Sebastian Cabala, Pavol Puna, Laura Svrčková, Viki Motlová a Dianka Husáriková, vybojovali celkové druhé miesto, keď na vedúce Krásno n / Kysucou sme stratili náskok oslabením o Samuela Vraníka, ktorý sa tesne pred štartom zranil a jeho body nám práve chýbali na celkové prvenstvo. Postúpili sme do jesenného finále na pôde Krasna n/Kysucou , kde by sme im chceli prehru oplatiť! Oficiálne výsledky viď stránku SZV . Ďakujem poriadateľovi na čele s majiteľom Pauls Gymu Pavlovi Svrčkovi za dobre zorganizovanie 2.kola so 40 štartujúcimi. Tiež ďakujeme početnej diváckej kulise, ktorá pomohla vytvoriť dobrú športovú atmosféru. Všetci sa už tešia na MSR žiakov 13.5.2017 v Pauls Gyme.

Galéria zo súťaže:

 


 

 

Majstrovstvá Slovenska Veteránov - Hlohovec 8. Apríla

M-SR veteránov 2017 v Hlohovci dopadli vcelku dobre, naši borci obsadili v jednotlivých kategóriách prvé miesta. K umiestneniam a výkonom gratulujeme našim borcom - Ľudovít Husárik, Peter Vojtech, Stefan Elek, Pavol Svrcek a Peter Turčánik. Slovenskému veteránskemu vzpieraniu tri-krát zdar: Zdar - zdar -zdar. Ďakujeme usporiadateľom za super organizáciu :) Našich borcov bolo povzbudzovať množstvo ľudí, ktorým by sme chceli v mene pretekárov a klubu poďakovať.

Galéria zo súťaže:

 


 

 

Nachwuchscup - Modling, Rakúsko 27. Marca

V nedeľu sa mladí vzpierači a vzpieračky z krúžkov Babybarbell boli pozrieť na svojich rovesníkov v Rakúsku. Pod vedením pána Milana Kováča st. a Zuzany Svrčkovej sa deťom darilo, za vzorné reprezentovanie klubu ale aj Slovenska im gratulujeme.

Galéria zo súťaže:

 


 

 

Vysokoškolská liga - finále - Bratislava 26. Marca

Hoci z iných škôl, ale zjednotení pod študentskou a klubovou zástavou VK KOFI. Naši pretekári, Ivana Kotlárová, Michal Králik, Peter Habánek a Martin Červený krásnymi výkonmi ukázali, že nezaháľajú a tvrdo trénujú aj počas štúdia. Včerajšie finále Vysokoškolskej ligy malo vysokú úroveň aj vďaka reprezentantom a mnohým pretekárom, ktorí sa vrhli do zápolenia s oduševnením. Vďaka publiku a príjemnej atmosfére, ktorá vládla v Boot Camp Zone mala včerajšia súťaž iskru, drámu aj spád. Vďaka parí aj organizačnému tímu: Milan Kováč, Stefan Elek, Štefan Pavlik (a ďalší), bez ktorých by to samozrejme nebolo možné.

 


 

 

Dorastenecká liga - Dolný Kubín 25. Marca

Naši dorastenci v nových osobných rekordoch! Jedničkou nášho družstva bol žiak Sabastian Cabala keď vytvoril slovenské rekordy 92kg v trhu a 115kg v nadhode, čo bude asi aj rekord v dvojboji. / Rekordy neboli ešte potvrdené súťažnou komisiou/, druhý náš dorastenec Lukáš Fiala sa zaskvel osobákmi 67 a 90 kg. Do tretice Vratislav Vetrák osobakmi 85 a 100kg. Gratulujeme aj trénerovi Pavlovi Svrčkovi! Dobre si počínali aj Oliver a Marek Fabovci , hosťujúci Adrian Repáš, čo napokon rezultovali skvelým 4. miestom v prvom kole dorasteneckej ligy. Oficiálne výsledky viď stránku SZV.

 


 

 

2. Liga - 1. kolo - Bratislava 18. Marca

Radostná správa pre priaznivcov VK Kofi TN z Bratislavy, vyhrali sme prvé kolo 2.ligy mužov, pričom si naši borci počínali veľmi dobre, o dva body sme porazili Crossfit Košice. Mimo súťaž sa predstavili viacerí členovia, ktorí zabojovali a podali super výkony.

 


 

 

1. Kontrolný zraz žien - 12. Marec

Historicky prvý kontrolný zraz žien sa uskutočnil v Trenčíne . Z 13 tich pozvaných nakoniec prišlo 10 dievčat. Prebehli konzultácie, na ktorých tréner reprezentácie dievčatá zoznámil s Projektom rozvoja ženského vzpierania do roku 2020. Hlavným cieľom je vytvoriť výkonnostný predpoklad pre kvalifikáciu na OH 2020 cestou dobrého vystúpenia a kvalifikovania sa na ME v apríli v roku 2020. Ústredná myšlienka je: Sme jeden tím! Družstvo žien bojuje o jedno miesto pre ženu na OH. Je to nesmierne ťažká úloha, lebo vekový priemer dievčat je ani nie 18 rokov! Ale je to aj výhoda pre kvalifikáciu aj na OH 2024. Tréner vysvetlil pravidlá hry zo strany SZV a je len na dievčatách ako sa "zakúsnú" do plnenia postupných výkonnostných cieľov . Dievčatá sú odhodlané a držme im palce, lebo je to " beh na dlhú trať"! To ,že to myslia vážne sa prejavilo v nasadení na dvoch tréningových jednotkách v novom Pauls gyme v TN. Viď foto! Asistentka reprezentačného trénera Mgr. Zuzana Svrčková , bývalá úspešná reprezentantka , vytvorila veľmi dobrú tréningovú atmosféru, lebo mladé dievčatá vidia v nej nasledovania hodný vzor. Tiež tréning obohatil člen RT Ing. Milan Gejdoš so svojim TENDO analyzérom, keď objektivizoval tréningový proces tým , že sa dievčatá dozvedeli akú majú maximálnu a priemernú rýchlosť v trhu a nadhode a tiež efektívnosť svojho tréningu poznaním maximálneho a priemerného výkonu v tréningových disciplínach. Lebo v tréningu ide o to pracovať s maximálnym efektom! Dievčatá dostali aj " domáce úlohy" od trénera viesť si zodpovedne tréningový denník a informovať trénera , formou každotýžňových vyhodnotení o tréningovom procese. Ďalšie kontrolné zrazy budú nasledovať v súlade s Projektom.

Galéria zo zrazu:


 

 

Medzinárodná trénerská konferencia - 5. Marec

IWF a EWF spolu so Slovenským zväzom vzpierania poriadali Medzinárodnú trénerskú konferenciu zameranú na teoretické problémy výrazu a praktické ukážky odstraňovania chýb vo výraze. Nie menej zaujala prednáška o Výžive vzpierača , ktorá vyvolala živú diskusiu takmer 50 účastníkov z európských krajín a z USA. Obsah prednášok bol obohatený o problematiku dopingu a jeho prevencii. Zo Slovenska sa zúčastnili tréneri Gabriel Buzgo, Milan Kováč st., Miroslav Škrobian, Terka Sasaráková, Tomáš Chovanec. Domáci poriadatelia na čele s predsedom organizačného výboru Pavlom Mutafovom si vyslúžili uznanie od IWF a EWF.

Galéria z konferencie:


 

 

Extraliga - 1.kolo a Liga Žien -2.kolo - bratislava 26. Február

Naši pretekári a pretekárky udržali nastavenú latku výkonnosti, keď ženy zvíťazili a muži vybojovali druhé miesto. Oficiálne výsledky z oboch líg viď na stránke SZV. Naše družstvo posilnené o špičkových pretekárov - reprezentanta SR Radoslava Tatarčíka, ktorý naznačil stúpajúcu formu k ME, a ukrajinského reprezentanta Yevgenija Fesaka medailistu s OH mládeže. Spolu s našimi odchovancami na čele s Palom Svrčkom, Romanom Husárikom, Michalom Kozmalom a Milanom Kováčom v úvode sezóny nesklamali, keď sa vypli k svojim momentálnym maximám. Naše ženy na čele s Ivanou Hornou, ktorá zaklopala svojimi osobnými rekordami 77kg v trhu a 100kg v nadhode, na nominačné dvere na ME. A ďaľšie dve mladé pretekárky Ivana Kotlárová a Viktória Motlová podali momentálne maxima a naznačili ešte rezervy. Sme radi, že na adresu poriadateľov VK KOFI TN a BOOT CAMP ZONE Bratislava sa zniesla sprška superlatívov v otázke kvalitného poriadania tak významnej akcie ako sú 1.Kolo Extraligy a 1.kolo ženskej ligy /Spolu viac ako 50 účastníkov/, ktoré boli aj kontrolnym štartom reprezentantov pred ME. Ďakujeme všetkým, ktorí úspešne zabezpečili celú akciu !!!

Fotky z extraligy: https://www.facebook.com/pg/vkkofi/photos/?tab=album&album_id=627185977485250

Fotky z ligy žien: https://www.facebook.com/pg/vkkofi/photos/?tab=album&album_id=627264884144026

 


 

 

Žiacka liga - 1. kolo - 19. Februára

Žiaci VK KOFI Trenčín úspešne vstúpili do 1.kola Žiackej ligy, zvíťazili , gratulujeme! Odchovanci Krúžku BABY BARBELL pri ZŠ v Kubrej prekvapivo zvíťazili spomedzi 13 družstiev žiakov z celého Slovenska. Ozdovou bolo vystúpenie Sebastiána Cabalu v nových slovenských rekordoch 88kg v trhu a 112kg v nadhode. Osobné rekordy si vytvoril aj žiak 9. triedy Pavol Puna 55kg a 65kg. Veľmi dobre vstúpila do sezóny aj najmladšia naša pretekárka Laura Svrčková žiačka 5. triedy, keď po zranení vzoprela 37kg a 49kg, Treba pochváliť aj Viktóriu Motlovú za osobný rekord v nadhode výkonom 69kg. Napokon za očakávaním nezaostal nováčik v družstve Samuel Vraník, keď si vytvoril osobné maximá výkonmi 54kg a 63kg a naznačil ešte veľké rezervy. Gratulujeme aj ich trénerovi Pavlovi Svrčkovi za podiel na víťazstve svojich zverencov. Zostáva konštatovať, že to bude impulz a motivácia k ďalšej zodpovednej príprave našich pretekárov do ďalších prvoligových kôl !

Galéria zo súťaže:

 


 

 

Liga mladších žiakov - 1. kolo - Krásno nad Kysucou - 11. Februára

Naše dve družstvá vstúpili do nového roku úspešne. Hoci oslabené, o chorých a zranených, dokázali v Západnej skupine /7 družstiev/ vybojovať 2. a 5. miesta. Viď zápis v prílohe! Väčšina našich pretekárov si vytvorila svoje osobné rekordy, k čomu im gratulujeme. Veď z deviatich našich pretekárov, len dvaja štartovali minulý rok v 1.lige ml.žiakov Nagy Oleg a Havjerová Michaela, ostatní prešli úspešne svojim športovým krstom. K úspechu našich farieb veľkou mierou prispeli aj rodičia, ktorí prišli povzbudiť svoje deti, za čo im patrí vďaka a veríme že prídu povzdbudiť aj v ďaľších kolách.

Galéria zo súťaže: